Wat waren jouw emoties bij het ontvangen van de titel van JCI Senator en wat betekent deze titel voor jou ?

Ik was bijzonder aangenaam verrast. Ik ben het tijdens het wereldcongres in Rio de Janeiro te weten gekomen, dus dat geeft het op zo’n exotische bestemming toch net dat tikkeltje extra. Deze titel betekent voor mij heel veel: het feit dat JCI je inzet bijzonder weet te waarderen, is een prachtige erkenning. Het betekent ook dat je na “tram 4” verbonden blijft met JCI “voor het leven” en dat vind ik een hele fijne gedachte.

Wat waren tot nu toe jouw hoogtepunten bij JCI?

Dat zijn er zo veel… Enkele die “top of mind” zijn: de organisatie van de sportdag voor JCI Vlaanderen, mijn jaar als voorzitter en districtsvormingsverantwoordelijke, de congressen (zowel zonaal, nationaal als internationaal), de interessante gastsprekers die ik in al die jaren ontmoet heb,… Maar bovenal koester ik toch de vriendschappen die tijdens mijn JCI-periode ontstaan zijn. JCI is gewoon een onlosmakelijk deel van mijn leven geworden.

Wat was jouw motivatie om de voorbije jaren tijd te blijven investeren in JCI activiteiten?

De voldoening die je krijgt bij het uitwerken van commissies is gewoon schitterend. Tijdens de commissiewerking leer je elkaar ook beter kennen en dat schept een band. Daarnaast is het aanbod aan activiteiten zo uitgebreid dat je steeds kan blijven bijleren. Ik heb er toffe vrienden gemaakt en dat stimuleert uiteraard ook om te blijven komen. De sfeer in onze afdeling is uitstekend; het is dan ook fijn om hier deel van uit te maken.

Hoe zou jij iemand aanraden om lid te worden van JCI?

Gewoon doen: neem contact met een afdeling in je buurt en zet de eerste stap om aan te sluiten bij een activiteit, een vergadering,… Eenmaal je de smaak te pakken hebt, zal je je enkel nog afvragen waarom je dit niet veel vroeger gedaan hebt.

Welke tips kan jij nog geven aan de jonge leden die hun JCI carrière willen uitbouwen?

Proef van zoveel mogelijk activiteiten en neem initiatief en verantwoordelijkheid. JCI is niet voor niets een vormingsbeweging. Beperk je ook niet tot de eigen lokale afdeling, maar geniet van het internationale karakter van JCI.

Wat zijn jouw toekomstige JCI plannen?

In eerste instantie wil ik mijn eigen lokale afdeling actief blijven volgen. Indien nodig, kunnen ze steeds op mijn ondersteuning blijven rekenen. Daarnaast wil ik ook mijn weg vinden binnen JCI Senate en ook hier mijn steentje bijdragen. Ook het wereldcongres in Japan in november 2015 staat al in mijn agenda genoteerd. J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.