stijn

Wat waren jouw emoties bij het ontvangen van de titel van JCI Senator en wat betekent deze titel voor jou ?

Ik was compleet verrast. Het is wel aangenaam om op die manier waardering te krijgen voor wat je met JCI gerealiseerd hebt. Ik vind het een eer om de titel van senator te mogen dragen en ben dankbaar dat ik op die manier levenslang verbonden blijf met JCI.

Wat waren tot nu toe jouw hoogtepunten bij JCI?

Het geeft me altijd voldoening als er wat (externe) buzz is rond een project. Het is voor mij een indicator van de maatschappelijke relevantie van wat we doen. Voor mij persoonlijk was JCI Gouden Maan Zilveren Ster op dat vlak een van de hoogtepunten. Daarnaast koester is ook nog steeds heel goede herinneringen aan mijn voorzittersjaar, niet enkel omwille van successen maar ook dankzij de manier waarop we als team met de tegenslagen konden omgaan.

Wat was jouw motivatie om de voorbije jaren tijd te blijven investeren in JCI activiteiten?

Enerzijds de vriendschappen die gegroeid zijn doorheen de jaren. Anderzijds de wil – noem het idealisme – om de missie van JCI in de praktijk te brengen. De combinatie van beide leidt soms tot heel intense momenten.

Hoe zou jij iemand aanraden om lid te worden van JCI?

JCI heeft zoveel verschillende facetten. Praat in het begin met zoveel mogelijk leden om te ontdekken wat hen drijft en ga naar verschillende activiteiten. Proef er dan ook zelf van door je te engageren. Bij JCI kan je à la carte kiezen voor hetgeen je goesting in hebt.

Welke tips kan jij nog geven aan de jonge leden die hun JCI carrière willen uitbouwen?

Durf je nek uitsteken en 200% te gaan voor een idee. Soms wordt het een succes, soms draait het op niets uit. In elk geval haal je er iets uit voor jezelf. Vergeet tussen alle engagement door echter ook niet om af en toe een rustpauze in te lassen.

Wat zijn jouw toekomstige JCI plannen?

Ik heb wel nog wat jaartjes te gaan als actief lid. Momenteel ligt mijn focus op inhoudelijke projecten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.