Wat waren jouw emoties bij het ontvangen van de titel van JCI Senator en wat betekent deze titel voor jou ? Een mix van verrassing, dankbaarheid, trots en opgetogenheid. De titel van JCI Senator is voor mij een bijzonder grote eer. Het betekent voor mij ook het lidmaatschap voor het leven van JCI. 

Wat waren tot nu toe jouw hoogtepunten bij JCI? Voor mij zijn de vriendschappen die ontstaan zijn dankzij JCI en gegroeid zijn dankzij JCI de echte hoogtepunten.  Daarnaast zijn er in meer dan een decennium actief lidmaatschap heel veel hoogtepunten. Ik noem er enkele die mij onmiddellijk te binnen schieten: m’n nationaal voorzitterschap, het Wereld Congres in Brussel en in Taipei. De vele Europese Congressen, waarbij ik  nog steeds de beste herinneringen heb aan het EC te Birmingham, waar ik toen delegatie leider was en we met meer Belgen aanwezig waren dan er JCI leden uit de UK zelf waren. Waar op after after party’s op hotelkamers de plannen gesmeed zijn om de oprichting van JCI Roemenië volop te steunen.

Wat was jouw motivatie om de voorbije jaren tijd te blijven investeren in JCI activiteiten? De interne gedrevenheid om méér te leren, meer te ervaren, meer te beleven en zodanig meer te zijn. JCI is een bijzondere vereniging omdat ze je in staat stelt je dromen te realiseren. JCI is een krachtig netwerk om jonge, ambitieuze mensen echt te leren kennen. Wanneer leer je iemand echt kennen? Niet tijdens een paar zakelijke vergaderingen of tijdens het pinten pakken op café. Je leert mensen echt kennen wanneer je samen uitdagingen aangaat en samen werkt. Binnen JCI is dit volgens mij de grootste kracht van commissie werking: de kans om jouw droomproject te realiseren én de kans om mensen echt te leren kennen. Leidt dit soms tot hernieuwde inzichten en teleurstellingen? Natuurlijk. Echter liever in een JCI project dit ontdekken dan in een zaak waar je financiële toekomst van afhangt of in een relatie waar je gezinsleven van afhangt. Daarnaast is het vormingsaspect de originele reden geweest voor mij om toe te treden tot JCI en is het voor mij steeds zeer belangrijk gebleven.

Hoe zou jij iemand aanraden om lid te worden van JCI? JCI is als een passionele liefdesrelatie. Ik kan het nog zo goed proberen uit te leggen, maar je moet het eigenlijk ervaren voor je kan beseffen hoe fantastisch het is. Wil jij meer boeiende, intrigerende, leerrijke ervaringen beleven de komende tijd?

Welke tips kan jij nog geven aan de jonge leden die hun JCI carrière willen uitbouwen?

3 tips:             i.     Je gezin komt op de eerste plaats. Je zaak of je professionele carrière op de tweede plaats en daarna op de nodige afstand komt JCI.

                    ii.     Wees erbij. Je kan niets interessants, fantastisch of leerrijk beleven als je er niet bij bent. En als je er dan bij bent, neem initiatief. Maak het mee interessant, fantastisch en leerrijk. Laat het niet alleen aan anderen over.

                  iii.     Neem verantwoordelijkheid op de kansen zich voordoen.

Wat zijn jouw toekomstige JCI plannen? Ik ben terug gewoon lid sinds 1 januari 2014. Ik heb me in JCI Houtland geëngageerd om ons 40 jarig lustrum mee vorm te geven en mee een prachtig lustrum boek te maken. Daarnaast zal ik genieten van wat JCI me nog te bieden heeft als actief lid van JCI Houtland.

Het meest dankbaar ben ik voor de vele vrienden die in m’n leven gekomen zijn dankzij JCI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.