Philippe Baldewijns

WOORD AAN DE NIEUWE SENATOR                                      

  •  Wat waren jouw emoties bij het ontvangen van de titel van JCI Senator en wat betekent deze titel voor jou ?

Ik had vooral een gevoel van vriendschap binnen onze lokale afdeling. Het feit dat de leden van jouw afdeling vinden dat jij deze erkenning verdient, bevestigt dat jouw afdeling de tijd en moeite die je er jaren hebt ingestoken weet te appreciëren.

  •  Wat waren tot nu toe jouw hoogtepunten bij JCI?

Er zijn vele kleine en grote hoogtepunten geweest, teveel om op te noemen. Als ik er een moet uitpikken, is dat het leiden van de delegatie naar het World Congres in Osaka.

  • Wat was jouw motivatie om de voorbije jaren tijd te blijven investeren in JCI activiteiten?

Omwille van de verscheidenheid van alles wat er binnen JCI bestaat, komt er geen sleur op het verhaal. Er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe uitdagingen om aan te vatten.

  •  Hoe zou jij iemand aanraden om lid te worden van JCI?

Ik zal in de eerste plaats luisteren naar het verhaal van deze persoon. Als er elementen inzitten die aansluiten bij de missie en het credo van JCI, zal ik deze elementen aanhalen en erop wijzen dat JCI deze punten kan aanscherpen en een boost aan zijn leven kan geven.

  •  Welke tips kan jij nog geven aan de jonge leden die hun JCI carrière willen uitbouwen?

Het is cliché, maar: “kom van onder je kerktoren.” Trek er op uit, leer nieuwe mensen kennen binnen de wereld van JCI, pik dingen op die je lokaal kan gebruiken. Er zal een nieuwe wereld voor je open gaan.

  • Wat zijn jouw toekomstige JCI plannen?

Ik heb er eerlijk gezegd nog niet erg over nagedacht. Over enkele maanden is het reguliere JCI leven voor mij voorbij en ik weet nog niet goed hoe het verder zal gaan. Ik zal in ieder geval ter beschikking blijven van mijn lokale afdeling, mochten zij mij nodig hebben. Ik hoop dat JCI Senate Belgium mij wel enkele tips zal geven! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.